SEO Specialist

Solliciteer nu

SEO-specialist

Ben jij een ware SEO-fanaat die niet kan wachten om samen met onze klanten topposities te veroveren? Ben je gedreven, enthousiast en wil je werken in een team met specialisten? Dan zoeken wij jou! Als SEO specialist bij Bureau Strak krijg je de kans om samen te werken aan uitdagende projecten voor onze klanten om hun online zichtbaarheid te vergroten.


📍 Hardenberg     🕒 32 - 40 uur   

Full-time / Part-time · Hardenberg

Hey SEO-specialist!


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste SEO specialist die samen met onze klanten geweldige resultaten wil behalen. We zoeken iemand die in ons jonge en dynamische team past en met dit team de posities van onze klanten naar ongekende hoogten brengt in de zoekresultaten!

Als SEO specialist werk jij voor onze klanten aan het realiseren van relevante traffic en het verhogen van de conversie via het organische kanaal. Als specialist ontwikkel je een SEO strategie die rekening houdt met de welbekende pijlers: Techniek, Content, Autoriteit en UX. Vervolgens verzorg jij, samen met je collega's, het project van A tot Z.

Jij bent degene die graag in de cijfers duikt, de nieuwste SEO trends kent en altijd op zoek is naar manieren om te groeien. Herken jij je hierin? Dan willen we jou in ons team!

We zoeken iemand met minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van SEO en minimaal HBO werk- en denkniveau.

Wat heb jij in huis?


 • Je hebt aantoonbare ervaring met SEO.
 • Je weet goed de kanaal KPI’s te definiëren die relevant zijn op basis van de doelstellingen van jouw klanten.
 • Je weet hoe je complexe materie over SEO goed en duidelijk over kunt brengen richting klanten.
 • Je neemt graag het initiatief, zowel intern met nieuwe ideeën, als extern naar klanten toe.
 • Je weet de juiste conclusies te trekken uit diverse analyse tools.
 • Je bezit marketingkennis, zodat je jouw data bevindingen kan vertalen naar marketingacties.
 • Jij hebt al een aantal jaar ervaring met online marketing en je hebt zin in een nieuwe uitdaging met veelzijdigheid en verantwoordelijkheid over je eigen klanten.
 • Aantoonbare statistische kennis, vanuit o.a. je opleiding of werkervaring.
 • Je bent bekend met (soortgelijke) tools als SEMrush en Google Search Console.
 • Ervaring met dashboarding, zoals Looker is een pré. Nog geen ervaring mee? Geen probleem, wij leren het jou graag!

Hoe ziet een werkdag er uit?

08.00 - 09.00
Je werkdag start. Zodra je binnen bent, installeer je je plek, neemt wat te drinken en werkt je mail bij. Om 9.15 begint de stand-up van het SEO team. Jullie bespreken de belangrijkste werkzaamheden en eventuele obstakels zodat je daarna je werkdag met een vliegende start kan vervolgen.

09.15
Je werkt samen met een collega aan een groot SEO project voor een klant. Jullie bepalen samen de strategie en bepalen dat jij verantwoordelijk bent voor het uitvoeren ervan. Je bent de spin in het web van het traject. Je overlegt developers, je collega's en de klant hoe jullie de strategie het beste aan kunnen vliegen en vervolgens start je met een aantal werkzaamheden. Je analyseert de website(s) en signaleert kansen op het gebied van SEO.

11.30
Vanmiddag staat er een afspraak gepland met een klant. Je beheert namelijk een eigen klantportfolio waarvoor jij de SEO resultaten rapporteert richting de klant en terugkoppeling geeft richting het team. Je bereidt de afspraak voor en somt pro-actief een aantal ideeën en optimalisaties aan zodat het organische rendement stijgt. Op het gebied van content spar je nog even met jouw collega’s uit het team content & design. 

12.30
Rond half 1 is het tijd voor lunch! We gaan met z’n allen naar ons restaurant. De lunch wordt volledig vergoed en is voorzien van allerlei verse producten: vers brood, crackers, zoet en hartig beleg, gezonde salades, verse soep en drinken. Op vrijdag hebben we vaak een special, denk aan een luxe belegd broodje of een broodje bal ;).

13.00
Na de lunch wordt er vaak een potje FIFA gespeeld in de bar of worden er lekkere koffiespecials gemaakt zodat je de middag weer kan knallen!

13.30
De receptie belt: je afspraak is er. Je haalt de klant op uit de lobby en biedt drinken aan. Samen met de klant loop je door de presentatie heen en neemt hem/haar mee in jouw advies.

14.30
De afspraak is goed verlopen en de klant heeft akkoord gegeven op het advies dat jij hebt aangedragen. Na de meeting som je kort op wat er besproken is zodat je daar de komende weken mee aan de slag kan. Er zijn daarnaast ook een paar punten die opgepakt moeten worden door de webbouwer, dus je schakelt met een van onze partners om te bespreken hoe zij dit voor deze klant kunnen oppakken.

15.00
In de middag vindt er een heads-up plaats met het SEO team. Omdat je op de hoogte bent van de laatste SEO trends en ontwikkelingen, neem je het woord en overtuigt collega's om een nieuwe ontwikkeling te integreren in onze dienstverlening.

16.00
Aan het eind van de dag werk je nog eens je mailbox bij zodat je de dag goed af kan sluiten. Afhankelijk van hoe laat je bent begonnen, sluit je rond half 5 tot half 6 af en zit je werkdag er alweer op.

16.30
Op vrijdagmiddag vindt er rond half 5 altijd een gezellig vrijdagmiddagborrel plaats in de bar! Je week zit er al weer op en het is tijd voor weekend.

Wat bieden wij?


 • Een open, eerlijk en informeel team van 24 collega's waaraan je alles kunt vragen.

 • Een marktconform salaris.
 • Een werkweek van 32, 36 of 40 uur.
 • Een persoonlijk ontwikkelingsplan op basis van een T-shape.
 • Eigen macbook (ook voor privé gebruik).
 • Mogelijkheid om thuis óf om vanaf een andere locatie te werken (incl. thuiswerkvergoeding).
 • Élke dag gratis lunch in ons bedrijfsrestaurant.
 • Luxe pensioensregeling.
 • Uitzicht vanaf de derde verdieping over Hardenberg, met op de vierde etage een eigen gym en een bar.
 • Een uitermate gezellige vrijdagmiddagborrel.
 • Veel gezelligheid en leuke uitjes.

Solliciteer nu

Klinkt dit als jouw droombaan? Stuur dan je CV en/of een motivatiebrief via onderstaande button. En twijfel je? Neem dan gerust contact met Marije op zodat ze je meer kan vertellen, want wij staan altijd open voor leergierige talenten! 

Onze collega's aan het woord over Bureau Strak